Συναντήσεις με τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου....


Σε μια προσπάθεια επίτευξης μιας πιο ομαλής μετάβασης των παιδιών από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό σχολείο σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς της Α΄Δημοτικού του 104ου Δημοτικού σχολείου, τη διεύθυνση του σχολείου και την υποστήριξη του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αρχίσαμε την προσπάθεια της δημιουργίας μίας κοινότητας επικοινωνίας, ικανής να στηρίξει ακόμα περισσότερο τα παιδιά μας στα τωρινά και μελλοντικά τους βήματα.

Με ιδιαίτερη χαρά τα παιδιά του νηπιαγωγείου μας ετοίμασαν γλυκά πουγκάκια με καραμέλες για να κεράσουν τους παλιούς τους φίλους.Τα περυσινά νήπια που φέτος είναι στην πρώτη Δημοτικού ήρθαν στο παλιό τους σχολείο για να δουν τις αλλαγές που είχαν ξεκινήσει και από τις δικές τους προτάσεις την προηγούμενη σχολική χρονιά, να ξαναδούν τους φίλους τους και να γνωρίσουν τους καινούριους, να παίξουν μαζί τους και να μας μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από την Α΄Δημοτικού!!
Μας έφεραν ζωγραφιές κι ευχές, επιτραπέζιο παιχνίδι και ζωγραφισμένο αλφαβητάρι, βιβλία Γλώσσας και Μαθηματικών κι ένα λογοτεχνικό βιβλίο να διαβάσουμε !!!



 Φάγανε όλοι μαζί στις καινούριες γωνιές που δημιουργήθηκαν....

 ...παίξανε μέσα στις τάξεις βλέποντας και κρίνοντας τις αλλαγές,ζωντάνεψαν στα χέρια τους τις φιγούρες του κουκλοθεάτρου, μια στιγμή πολύ τρυφερή όταν τις είδαν και με λαχτάρα φώναξαν το όνομά τους και τις έπιασαν ξανά στα χέρια τους ....
 ...ξεχύθηκαν όλοι μαζί στην αυλή να δοκιμάσουν το καινούριο παιχνίδι....
Την επόμενη εβδομάδα θα ανταποδώσουμε την επίσκεψη, προκειμένου να δουν τα νήπια το Δημοτικό σχολείο μέσα από την όμορφη ματιά των φίλων τους, να μπουν στις τάξεις τους, να παίξουν στην αυλή του έχοντας μία πρώτη γνωριμία με το μελλοντικό τους σχολείο.

Σχόλια