Τα βιβλία γιορτάζουν!!!!!Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου....

"Πείνα για λέξεις....." Από τη Σλοβενία ο Peter Svetina  μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του για τον ποιητή και τον συγγραφέα, για τους αναγνώστες και τους ακροατές των ποιημάτων και των ιστοριών στην αφίσα για τη φετινή Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου.
Ας αφιερώσουμε τη μέρα λοιπόν στα βιβλία!!!Διαβάστε με τη μαμά και τον μπαμπά ένα αγαπημένο σας βιβλίο.... Ακούστε μια ιστορία από cd... Ή μπορείτε να "βουτήξετε" στις σελίδες των βιβλίων του Μικρού Αναγνώστη ΄(σας το ξαναθυμίζωhttp://www.mikrosanagnostis.gr/istoria_list.asp)...

Και για να μην ξεμείνετε από λέξεις και " πεινάσετε"  ετοιμαστείτε και για άλλα ταξίδια με βιβλία!!!
Διαλέγετε ένα βιβλίο από τα ράφια της μάγισσας Σουμουτού...Μη φοβηθείτε!!! είναι η μάγισσα της τάξης μας!
http://www2.patakis.gr/25istories/
 Από σήμερα και για όλο τον Απρίλη στο κανάλι του Δικτύου για τα Δικαιώματα του Παιδιού στο you tube ένας συγγραφέας θα διαβάζει ένα αγαπημένο του βιβλίο.
«Από το ράφι της βιβλιοθήκης μου και της καρδιάς μου…» στο site του Δικτύου για τα Δικαιώματα του παιδιούhttps://ddp.gr/kampania-toy-diktyoy-gia-ta-dikaiomata-toy-paidioy/
Και για τους πιο μεγάλους, αφήγηση από τη συγγραφέα:
"Με μολύβι φάμπερ νούμερο 2,"Άλκη Ζέη, Εκδόσεις Μεταίχμιο,
https://www.ebooks4greeks.gr/me-molibi-famper-noumero-dio-audiobook

Κι όταν διαβάσετε ή ακούσετε το βιβλίο που διαλέξατε μπορείτε να κάνετε μια ζωγραφιά με  τον ήρωα του βιβλίου ή από μια εικόνα που σας άρεσε και να γράψεις τον τίτλο του βιβλίου και το όνομά σου!! ( όπως στη δανειστική μας βιβλιοθήκη)
Η μαμά ή ο μπαμπάς μπορούν να φωτογραφίσουν τη ζωγραφιά και να τη στείλετε  στο  mail του σχολείουmail@16nip-athin.att.sch.gr .Εμείς θα τις μαζέψουμε για να φτιάξουμε ένα βίντεο να σας το δείξουμε!!! Έτσι θα κάνουμε κάτι όλοι μαζί όπως όταν είμαστε στην τάξη!!!!
Καλή ανάγνωση!!!
Ευχαριστούμε πολύ την Πόπη Κύρδη υπεύθυνη Πολιτιστικών θεμάτων της Α΄Αθήνας για το υλικό που μας έστειλε!!!

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου