Τα φυτά του σχολείου μας δίνουν ιδέες για φύτεμα στο σπίτι!!!

Τα φυτά μας στο σχολείο μεγάλωσαν!!!Οι ντοματούλες, τα αγγουράκια και ο αρακάς άρχισαν να φυτρώνουν!!! Οι φράουλες άρχισαν να φαίνονται κάτω από τα λουλούδια τους!!!
Τι θα λέγατε να φυτέψουμε στο σπίτι;

Δεν χρειάζονται πολλά!!!Θυμάστε;
*1 κεσεδάκι από γιαούρτι με 2-3 τρυπούλες από κάτω
*λίγο χώμα
*λίγους σπόρους ( φακές ή φασόλια ή καλαμπόκι από ποπ κορν)
Βάζουμε  χώμα στο κεσεδάκι που έχουμε τρυπήσει μέχρι τη γραμμή που έχει κάτω από το χείλος. Βάζουμε 6-7 σπόρους ( ένα είδος σε κάθε κεσεδάκι). Σκεπάζουμε με το χώμα τους σπόρους για να "κοιμηθούν". και ρίχνουμε λίγο νεράκι.
Βάζουμε το κεσεδάκι μας κοντά στο παράθυρο για να έχει φως.Αν θέλουμε φυτεύουμε τους σπόρους σε μπουκάλι κομμένο ( όπως στα κάγκελα του σχολείου μας).
Περιμένω.... με υπομονή!!! ( οι πιο ...ανυπόμονοι μπορούν αντί για χώμα να χρησιμοποιήσουν βαμβάκι για να δουν τους σπόρους να αναπτύσονται πολύ γρήγορα. Όμως τα φυτά σε αυτή την περίπτωση δεν θα αντέξουν πολύ!!)
Αν έχουμε μεγαλο κεσεδάκι ( του κιλού)ή γλαστράκι μπορούμε να φυτέψουμε πατάτα ή γλυκοποτάτα. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό!!!!
                                                                                  

                                             

Θυμάμαι να το ποτίζω 2-3 φορές την εβδομάδα ( όχι με πολύ νεράκι γιατί θα σαπίσουν οι σπόροι) και σε ένα χαρτί φτιάχνω αν θέλω το ημερολόγιο της ανάπτυξης του φυτού μου.Ζωγραφίζω δηλαδή αυτό που βλέπω όταν παρατηρώ τα φυτά μου και γράφω κάθε φορά την ημερομηνία...
Καλή επιτυχία!!!!
Περιμένουμε φωτογραφίες!!!! 






Σχόλια