Καλημέρα !!!Με μια "ξενάγηση" στην Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού




Μιας και σήμερα θα πηγαίναμε εκπαιδευτική επίσκεψη στο Υπαίθριο Πάρκο Γλυπτικής και στο ίδρυμα Ζογγολόπουλου είναι ευκαιρία να δούμε έργα ενός μεγάλου Έλληνα γλύπτη που βρίσκονται σε πολλά σημεία του δημόσιου χώρου.
Για περισσότερες λεπτομέρειες http://www.zongolopoulos.gr/

Η Υπαίθρια Γλυπτοθήκη Ψυχικού βρίσκεται στην Πλατεία «Γιώργου Ζογγολόπουλου» στο Ψυχικό, επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας δίπλα στον ναό του Αγ. Δημητρίου. Είναι η μοναδική δημοτική υπαίθρια γλυπτοθήκη στην Ελλάδα που είναι αφιερωμένη στο έργο ενός καλλιτέχνη.

Ο Γιώργος Ζογγολόπουλος, ένας από τους πρώτους κατοίκους του Ψυχικού, έζησε και δημιούργησε μαζί με τη σύζυγό του, ζωγράφο Ελένη Πασχαλίδου, για περίπου έξι δεκαετίες στην κατοικία και το ατελιέ τους σε δρόμο κοντά στη συγκεκριμένη πλατεία.[4] Συνολικά στο Δήμο Φιλοθέης – Ψυχικού υπάρχουν οκτώ μεγάλης κλίμακας έργα του Ζογγολόπουλου με γνωστότερο τις «Ομπρέλες» στην είσοδο του Ψυχικού επί της Λεωφόρου Κηφισίας.
Στο χώρο της γλυπτοθήκης πραγματοποιούνται δωρεάν ξεναγήσεις και ειδικά προγράμματα για σχολεία σε συνεργασία του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου και δημοτικών φορέων

Τα έργα της Γλυπτοθήκης

Στο χώρο βρίσκονται έξι μεγάλης κλίμακας γλυπτά του Ζογγολόπουλου (τα «Αλέξανδρος», «Ποσειδώνας», «Γλυπτό ΔΕΘ», «Ολυμπιακοί Κύκλοι», «Στήλη» και «Ειράνα») που καλύπτουν διαφορετικές χρονικές περιόδους της δημιουργίας του καλλιτέχνη και τοποθετήθηκαν μετά από παραχωρήσεις του Ιδρύματος Ζογγολόπουλου (παραχώρησε πέντε από τα γλυπτά) και του συλλέκτη Ζαχαρία Πορταλάκη (παραχώρησε τον «Αλέξανδρο»).
(Πηγή:wikipidia)
"Ομπρέλες"
Αγαπημένο θέμα του καλλιτέχνη σε μεγάλη ("Αίθριο" στο Μετρό Σύνταγματος,Θεσσαλονίκη, Ψυχικό, Βενετία, Αίγυπτος πρόσφατα) και μικρή κλίμακα. 



Στο σχολείο φτιάξαμε μια μακέτα με τη δική μας οπτική!!!

Μπορείτε να ζωγραφίσετε τις δικές σας ομπρέλες!!!!Με μολύβια, μαρκαδόρους, ξυλομπογιές...Ή ακόμη και να τις φτιάξετε με χαρτιά, καλαμάκια, αλουμινόχαρτα, υφάσματα...κι ότι άλλο φανταστείτε!!! 

Σχόλια